لوله شوفاژی
By منتشر شده در 2020/10/31دسته بندیدیدگاه‌ها 2

لوله شوفاژی از انواع لوله گازی است که در لوله کشی ساختمان به کار برده می شود و کار آن گرم کردن محیط داخلی ساختمان می باشد. مسئول تاسیسات ساختمان، دمای آب درون موتورخانه را تا درجه حرارت مورد نظر، مشخص می کند و حرکت آب در درون لوله ها باعث تبادل گرما در داخل ساختمان می شود.

لوله شوفاژ

لوله شوفاژ با استفاده از لوله کشی که دارای دو مسیر رفت و برگشت است، آب را به داخل ساختمان هدایت می کند. لوله کشی رفت شوفاژ وظیفه دارد که آب جوش را از موتورخانه به طبقات دیگر بفرستد و لوله کشی برگشت شوفاژ، وظیفه برگرداندن آب از طبقات دیگر به داخل موتورخانه را بر عهده دارد تا آب به حرارت مورد نظر برسد. در رابطه با حرارت مرکزی یا شوفاژ می‌توان گفت که برای تولید گرما در منازل و ساختمان ‌ها از این سیستم استفاده می‌شود. گرما در شوفاژ خانه تولید شده و با استفاده از لوله های رفت و برگشت به رادیاتورها در دیگر نقاط ساختمان انتقال پیدا می کند.

لوله کشی شوفاژ ساختمان

پیش از آشنایی با سیستم لوله کشی شوفاژ در ساختمان ابتدا با اجزای مختلف سیستم حرارت مرکزی آشنا خواهیم شد. اجزای سیستم حرارت، شامل دیگ و مشعل است که به منظور گرم کردن آب و انتقال آن به داخل مدار رادیاتور به کار برده می شود. پمپ، برای چرخش آب در رادیاتور استفاده می شود و کاربرد رادیاتورها نیز برای انتقال آب گرم به محیط داخلی ساختمان است‌.
منبع دو جداره وسیله ای است که برای گرم کردن آب با استفاده از آب رادیاتور ها به کار برده می‌شود. از منبع انبساط، جهت نگهداری آب اضافه دیگ استفاده می شود. همچنین از دیگر اجزای سیستم حرارت مرکزی می توان به سیستم ‌های نشان دهنده و کنترل کننده مانند مانومتر، ترمومتر، ترموستات، دیگ آب، رله و مشعل، شیر اطمینان و سطح نمای منبع انبساط و مخزن گازوئیل اشاره کرد.

از نکات مهمی که برای جلوگیری از اتلاف انرژی در محیط باید به آن دقت کرد، انتخاب مسیر و رسم لوله شوفاژی است. اگر به نکات زیر در لوله کشی شوفاژ ساختمان دقت شود، می توان انرژی گرمایی مناسب را در محیط داخلی ساختمان حفظ کرد.
ابتدا باید نقشه ساختمان را تهیه کرد و محل دقیق رادیاتورها را روی محل هایی که دارای بیشترین میزان اتلاف انرژی هستند، مشخص نمود. با در نظر گرفتن مقیاس های نقشه تهیه شده، طول و عرض رادیاتور ها را رسم کرده و روی نقشه، باید محل اتصال شبکه و محل رفت و برگشت لوله شوفاژ را مشخص کرد. محل انتخابی رادیاتور و لوله های رفت و برگشت، باید به گونه‌ای باشد که در هر زمانی امکان تعمیرات و هواگیری وجود داشته باشد. پس از اینکه طراحی و رسم دقیق نقشه صورت گرفت، باید اندازه گیری قطر لوله و مشخصات رادیاتور ها را انجام داد.

انواع لوله کشی شوفاژی در ساختمان

امروزه برای لوله کشی ساختمان، از روش سنتی و کلکتوری استفاده می شود. در گذشته برای به کار بردن لوله شوفاژی از روش سنتی استفاده می‌شد که البته در حال حاضر نیز این روش به کار برده می شود. در روش سنتی آب رفت و برگشت پس از عبور از پکیج، به طور مستقیم وارد سیستم می‌شود. ولی در مقابل، در روش کلکتور، آب پس از اینکه از موتورخانه خارج شد، وارد کلکتور شده و با استفاده از شیرهای متصل به خود آب، به طور مستقیم وارد سیستم پخش می شود.

لوله آهنی درزدار شوفاژی

لوله آهنی درزدار شوفاژی

لوله های جوشی درزدار، در موارد مختلف مانند صنایع پتروشیمی، صنایع کشاورزی، صنایع نفت و گاز و … به کار برده می شوند. از انواع لوله های جوشی درزدار می‌توان به مواردی مانند لوله اسپیرال، لوله گازی، لوله داربستی، و لوله شوفاژی اشاره کرد. تولید کننده های داخلی توانسته اند در زمینه تولید لوله های جوشی، نیاز کشور را تامین کنند. لوله های درزدار در اندازه های مختلف و بدون محدودیت ساخته می شوند. این لوله ها نسبت به لوله های بدون درز از قیمت مناسب تری برخوردار هستند. لوله های درزدار به علت داشتن جوش، ضعیف تر بوده و مانند لوله های مانیسمان یا بدون درز، مقاومت کافی را ندارند.

یکی از انواع لوله های گازی، لوله آهنی درزدار شوفاژی است که وظیفه آن گرمایش ساختمان می باشد. همان گونه که اشاره شد لوله شوفاژی با استفاده از لوله کشی از دو مسیر رفت و برگشت درست می ‌شوند و آب را در داخل ساختمان به گردش در می آورند و موجب گرم شدن محیط می شوند.

اندازه و نوع لوله آهنی شوفاژی

لوله شوفاژی دارای سایزهای ۲ میلی متر تا ۴ میلی متر هستند و این محصول در دو نوع مختلف لوله شوفاژی سیاه و لوله شوفاژی سبک تولید می شود.

ویژگی های لوله آهنی درزدار شوفاژی

از لوله های آهنی درزدار شوفاژی برای لوله کشی موتورخانه ها و همچنین لوله کشی شوفاژ استفاده می شود. این لوله ها دارای ویژگی های مختلفی هستند که در ادامه این مقاله برخی از این ویژگی ها را معرفی می کنیم.

این لوله ها دارای مقاومت بالا هستند.
هیچ آبی از خارج لوله ها وارد این لوله ها نمی شود.
درون این لوله هیچ نوع درز یا منافذی وجود ندارد.
اتلاف حرارتی کمتری نسبت به لوله های پلیمری دارد.
در داخل لوله های شوفاژی، همیشه یک مقدار آب معین در چرخش است.

کاربرد های لوله درزدار شوفاژی

لوله آهنی درزدار شوفاژی دارای کاربرد های مختلفی هستند. برخی از مهمترین کاربرد های این لوله ها عبارتند از :
استفاده در صنایع مختلفی مثل پتروشیمی، نفت و گاز، صنایع کشاوری و …

انواع لوله کشی شوفاژی

 

امروزه برای لوله کشی شوفاژی از دو‌ روش لوله کشی سنتی و لوله کشی کلکتوری استفاده می شود.
لوله کشی به روش سنتی در واقع همان لوله‌کشی معمولی است که در قدیم در بیشتر ساختمان ها از آن استفاده می شد. ولی در روش لوله کشی به روش کلکتور، آب پس از اینکه از موتورخانه یا پکیج خارج شد، ابتدا وارد کلکتور می شود و سپس با کمک شیرهایی که به آن وصل هستند، آب را به طور مستقیم در سیستم پخش می کند.

قیمت لوله کشی شوفاژ

قیمت لوله کشی شوفاژ با در نظر گرفتن اینکه لوله کشی شوفاژ از پکیج یا موتورخانه انجام شود، تعیین می‌ گردد. لوله کشی موتورخانه به علت طول لوله کشی بیشتری که دارد، دارای قیمت بیشتری نسبت به لوله کشی پکیج دیواری است. همچنین قیمت لوله کشی شوفاژ با در نظر گرفتن تعداد رادیاتورها و متراژ و طول لوله کشی شوفاژ، در نظر گرفته می شود.
برای لوله کشی شوفاژ بهتر است لوله هایی به کار برده شوند که در اثر عبور آب گرم شوفاژ، دچار تغییر شکل ظاهری نشود. در حال حاضر لوله کشی با لوله اتصالات پنج لایه از بهترین نوع لوله کشی برای شوفاژ به شمار می آید.

قیمت لوله شوفاژی

قیمت لوله شوفاژی

در زمان خرید لوله شوفاژی باید به ضخامت و وزن لوله شوفاژ دقت کرد. زیرا بر اساس وزن لوله ها، روی آن ها قیمت گذاری انجام می شود. در رابطه با قیمت لوله کشی پکیج ساختمان می توان گفت که این قیمت با توجه به نوع سیستم لوله کشی تعیین می گردد. قیمت لوله کشی پکیج روکار با نوع سیستم لوله کشی پکیج شوفاژ دیواری و همچنین طرز لوله کشی پکیج دیواری متناسب می باشد.

دیدگاه‌ها 2

  1. محمد 2020/12/29 at 23:41 - Reply

    مشکلی در سیستم لوله کشی شوفاژ ساختمان پیش اومده برای تعمیر میشه بیاید؟

    • سعید عاشوری 2021/01/06 at 15:24 - Reply

      با شماره های موجود در سایت برای هماهنگی تماس بگیرید

دیگاه خود را ارسال کنید.