لوله برق

سینی کابل

سینی کابل چيست

سینی کابل چيست

سیم‌کشی و کابل‌کشی برق در تأسیسات و صنایع تولیدی از مشکلات خاصی برخوردار است که از وجود سیم‌ها و کابل‌های متعدد ناشی می‌شوند. این کابل‌ها از هیچ‌گونه محافظ یا پوششی برخوردار نیستند و در عین حال نامنظم بودن آن‌ها هم از زیبایی محیط می‌کاهد و هم ممکن است به حوادثی منجر شود. استفاده از سینی‌های کابل، تمامی این مشکلات را از بین می‌برد و نظم و امنیت را به سیم‌کشی ساختمان اضافه می‌کند. اگر می‌خواهید درباره سینی کابل اطلاعات بیشتری به دست آورید پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

معرفی سینی کابل

سینی‌های کابل به مقاطع یکپارچه‌ای اطلاق می‌شود که امکان عبور منظم و یکپارچه کابل‌ها را بدون آشفتگی و نظم از بستر خود فراهم می‌کنند. مسیر انتقال کابل‌ها باید بسیار امن و در عین حال منظم باشد و این مهم به وسیله استفاده از سینی‌های کابل میسر است. استفاده از این محصول بیشتر در محیط‌هایی که کابل‌ها زیاد هستند، توصیه می‌شود. زیرا به هم ریختگی کابل‌ها مشکلات متعددی را به وجود می‌آورد.

سینی‌های کابل قابلیت پشتیبانی و حمل انواع سیم و کابل ازجمله در پروژه‌های خطوط برق فشارقوی، کابل‌های توزیع برق ولتاژ پایین و بالا، کابل‌های کنترل و نظارت دوربین‌های مداربسته، کابل‌های مخابراتی و داده‌ها، کابل‌های فیبر نوری و از این قبیل را دارا هستند. انتخاب سینی کابل به جای کانال‌کشی‌های پرهزینه و مجرای لوله‌ای که دسترسی به کابل‌ها را مشکل می‌کنند، بسیار کاربردی است. این سینی‌ها در انواع مختلفی به تولید می‌رسند و پاسخگوی نیازهای مختلف مشتریان هستند.

جنس سینی‌های کابل

برای تولید سینی‌ کابل از مواد اولیه‌ متعددی بهره می‌برند که از جمله آن‌ها می‌توان به آلومینیوم، فولاد معمولی، گالوانیزه گرم و سرد، فولاد ضدزنگ و فایبرگلاس اشاره کرد. آلومینیوم بسیار سبک است و در برابر خوردگی نیز مقاومت دارد. فولاد معمولی نسبت به فولاد ضدزنگ ارزان‌تر است و از محافظت الکتریکی و انبساط حرارتی ناچیز بهره می‌برد. فولاد ضدزنگ در برابر خوردگی ایمن است و آستانه دمایی بسیار بالایی دارد. فایبرگلاس نیز وزن کمی دارد و از خاصیت نارسانایی بهره می‌برد.

 

انواع سینی‌های کابل

از انواع سینی‌های کابل می‌توان به سینی نردبانی، مشبک یا سوراخ‌دار، کف جامد، مش سیمی یا مگا اسنیک، کانالی و تک‌ریل اشاره کرد. هرکدام از این انواع سینی کابل دارای خصوصیاتی منحصربه‌فرد هستند و استفاده از آن‌ها به نیاز پروژه وابسته است.

ویژگی‌های سینی کابل

از ویژگی‌های سینی‌ کابل می‌توان به وزن سبک، تنوع در تولید و اتصالات و لوازم جانبی، مقاومت خوب در برابر آسیب‌های مختلف، مقاومت در برابر تغییرات دمایی، استهلاک کم، استحکام بالا، دارا بودن لبه های صاف برای آسیب نرساندن به روکش کابل‌ها، ایمنی در برابر خوردگی، حفاظت مناسب از کابل‌ها و مقاومت در مقابل حریق اشاره کرد.

این سینی‌ها در اندازه‌های دو تا سه متری عرضه می‌شوند و برای افزایش طول آن‌ها می‌توان از اتصالات مناسب بهره برد. اتصالات سینی‌های کابل به‌وفور تولید می‌شوند و پاسخگوی هر نیازی هستند. از جمله این اتصالات می‌توان به درب سینی، رابط سینی، ساپورت سینی زانوی سینی، سه‌راهی و چهارراهی سینی و تبدیل سینی اشاره کرد.

کاربرد سینی کابل

همان‌طور که پیش از این ذکر شد، کاربرد سینی‌ کابل در عبور امن، منظم و با دسترسی آزاد سیم‌ها و کابل‌های برق و مخابراتی خلاصه می‌گردد. این سینی‌ها برای عبور امن کابل‌های ساختمان‌هایی چون بیمارستان‌ها، پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها، مراکز تأسیساتی، مجتمع‌های پر رفت‌وآمد اداری، تجاری و تفریحی، پارکینگ‌ها، کارگاه‌ها، سوله‌ها و کارخانه‌های مختلف استفاده می‌شوند.

مزیت سینی کابل نسبت به سیستم‌های مجرایی و کانالی

استفاده از مجرای لوله‌ای برای عبور دادن کابل‌ها اگرچه محافظت عالی را به ارمغان می‌آورد، اما دسترسی به کابل‌ها را محدود می‌کند. همچنین این مجراها از فضایی بسته برخوردار هستند که امکان نرسیدن هوا به کابل‌ها و داغ شدن آن‌ها را در پی دارند. سینی‌های کابل که از محصولات نوظهورتر هستند، از مشکل عدم دسترسی به کابل‌ها رنج نمی‌برند. همچنین طراحی آن‌ها نیز به‌گونه‌ای است که هوا به شکلی آزادانه در اطراف سیم‌ها و کابل‌ها جریان می‌یابد. در نتیجه از داغ شدن کابل‌ها خبری نیست.

سیستم‌های کابل کشی از طریق کانال نیز از مشکلات متعددی رنج می‌برند. اول آنکه بسیار هزینه‌زا هستند، دوم آنکه بستگی زیادی به نقشه ساختمان دارند و سوم آنکه وقت‌گیر هستند. سینی‌های کابل به دلیل عدم نیاز به حفر کانال و زمان کمتر برای نصب، هزینه کمتری در پی دارند و در هر محیط و نقشه ساختمانی نیز قابل اجرا هستند. پس به طور کلی می‌توان گفت سینی‌های کابل آلترناتیوهای مناسبی برای سیستم‌های قدیمی‌تر کابل‌کشی به شمار می‌روند و به‌مرور جایگزین آن‌ها می‌شوند. البته سیستم‌های قدیمی نیز از بین نمی‌روند و کارایی‌های خاص خود را دارند که فهرست کردن آن‌ها، موضوع این مطلب نیست.

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید انتقال سیم و کابل‌های شما دچار آشفتگی و به‌هم‌ریختگی نباشد و در عین حال برای نظم دادن به آن‌ها هم مجبور نباشید هزینه‌های زیادی را متحمل شوید، باید به استفاده از سینی کابل فکر کنید. این سینی‌ها آن‌قدر گستردگی تنوع دارند که گزینه‌های متعددی را در انتخاب سینی‌های کابل مناسب خود پیش رو خواهید داشت. پس شک و تردید را کنار بگذارید و این سینی‌ها را برای انتقال کابل‌های پروژه خود انتخاب کنید.

 

سینی کابل چیست؟

در سیم کشی برق ساختمان‌ها، سیستم سینی کابل برای نگهداری و هدایت کابل‌های الکتریکی عایق مورد استفاده برای توزیع برق، کنترل و ارتباطات به کار می‌رود. سینی‌ کابل به عنوان جایگزینی برای سیم کشی باز یا سیستم‌های لوله کشی برق استفاده می‌شود و معمولا برای مدیریت هدایت کابل‌ها در ساخت و ساز تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سینی‌های کابل به طور خاص، در مواردی که تغییرات در یک سیستم سیم کشی قابل پیش‌بینی باشد مفید هستند.

مزیت سینی کابل نسبت به سیستم‌های مجرایی و کانالی

استفاده از مجرای لوله‌ای برای عبور دادن کابل‌ها اگرچه محافظت عالی را به ارمغان می‌آورد، اما دسترسی به کابل‌ها را محدود می‌کند. همچنین این مجراها از فضایی بسته برخوردار هستند که امکان نرسیدن هوا به کابل‌ها و داغ شدن آن‌ها را در پی دارند. سینی‌های کابل که از محصولات نوظهورتر هستند، از مشکل عدم دسترسی به کابل‌ها رنج نمی‌برند. همچنین طراحی آن‌ها نیز به‌گونه‌ای است که هوا به شکلی آزادانه در اطراف سیم‌ها و کابل‌ها جریان می‌یابد. در نتیجه از داغ شدن کابل‌ها خبری نیست.

📌 مطالب پیشنهادی :

منابع

خروج از نسخه موبایل